Scouting Oud Best

SCOUTING STAAT VOOR UITDAGING!

Bij onze vereniging staan fun, teamwork en gezelligheid bovenaan. We organiseren leuke, afwisselende en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. De leukste vrijetijdsbesteding voor jong en oud!

OVER SCOUTING OUD BEST

GESCHIEDENIS IN VOGELVLUCHT

In 1945, vlak na de tweede wereldoorlog, hadden de Rector Schraven en Martien Leytens het idee om een verkennersgroep op te richten voor jongens uit de Odulphusparochie. De 40 leden van toen vormden het begin van de groep die we nu -ruim 70 jaar later- kennen als Scouting Oud Best.
Onze blokhut in de jaren 60

Onze scoutinggroep was enkele tientallen jaren geleden nog onderverdeeld in twee gescheiden groepen: St. Irmine voor de meisjes (kabouters en gidsen) en St. Jan Don Bosco voor de jongens (welpen, verkenners en rowans). In de jaren tachtig werden deze groepen samen ondergebracht in de Stichting Scouting Oud Best. Inmiddels behoort onze groep tot de grootste scoutinggroepen in de regio Eindhoven met zo’n 160 actieve (staf)leden.

Scouting Oud Best is één van de twee scoutinggroepen in de gemeente Best. Onze thuishaven is de Blokhut, omringt door het groen van de Sonse bossen. Zodra het een beetje droog is vind je de groepen in de bossen of op ons speelveld. En bij slecht weer? Dan zit iedereen lekker warm en droog in de Blokhut. De perfecte locatie voor onze speltakken.

Contactgegevens aanbieder

Scouting Oud Best
Leemkuilenpad 30
5683 NJ Best
https://www.scoutingoudbest.nl/

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten

Check onze socials

Het is niet toegestaan om content van deze pagina te halen.