Unieke en laagdrempelige sport activiteiten in Best.

 

Op vrijdagavond, 8 maart, vond onder de inspirerende leiding van Sybrigje Westerhof de workshop ‘Aangepast sporten – Hoe doe je dat?’ plaats in het gemeentehuis van Best. Uit de reacties van de deelnemers uit Best en Oirschot bleek eens te meer hoe vastberaden zij zijn om Unieke Sporters een veelzijdig en bijzonder aanbod te bieden in de activiteit van hun keuze. Ze zijn constant op zoek naar manieren om het aanbod te verbeteren en te verdiepen en naar samenwerkingsmogelijkheden met andere verenigingen en aanbieders. Het doel is om de start zo laagdrempelig mogelijk te maken, met een diversiteit in aanbod en niveau, zodat elke Unieke Sporter zich op zijn plaats voelt.

Natuurlijk zijn er de nodige uitdagingen: hoe bereiken we deze sporters? Ze dragen immers geen bordje met zich mee waarop staat: “Hé, ik ben een Unieke Sporter en ben op zoek naar…!”

Uniek Sporten is er voor iedereen die op een of andere manier een beperking ervaart en biedt hen alle mogelijkheden voor sport en beweging. Bij de verenigingen in Best, de gemeente en TUURLIJK vinden we dat sport en beweging voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn. Sporten is niet alleen goed voor de gezondheid, maar het biedt ook plezier en de kans om sociale contacten op te bouwen. We streven ernaar dat iedereen, ongeacht zijn of haar uitdaging, kan genieten van sport en beweging.

Hieronder vind je een overzicht van verenigingen in Best die laagdrempelige activiteiten aanbieden of bezig zijn met de opzet ervan. Je kunt direct contact opnemen met de vereniging of met TUURLIJK via unieksporten@tuurlijkbest.nl

Overzicht van deelnemende verenigingen

Het is niet toegestaan om content van deze pagina te halen.