Leemse Luikjes

Community art brengt onderlinge verbinding in Best

“Een goede buur is meer waard dan een verre vriend.”

In samenwerking met Tante Netty is er in 2023 een Community Art project gerealiseerd bij de Leemkuilen flats. Tante Netty is een Social Design Bureau uit Eindhoven die jonge kunstenaars en designers koppelen aan sociale vraagstukken om zo tot nieuwe oplossingen te komen. Evie Sparidaens, projectleider van Tante Netty, besloot na een kennismaking op de fiets van de verschillende wijken, zich te gaan richten op de Leemkuilen. Zij is met de buurt in gesprek gegaan om te ontdekken waar behoefte aan is. Het project krijgt zo door en voor de bewoners steeds meer vorm.

 

Evie is op zoek gegaan naar de vele verhalen die schuilen achter alle voordeuren. Haar idee is te zorgen voor meer verbinding tussen bewoners en hoopt dat ze elkaar beter  leren kennen. In de flats wonen mensen vanuit verschillende culturen, die er nog maar net wonen maar ook mensen die er al jaren wonen. “Door met elkaar in contact te komen ontstaan de beste ideeën en kunnen we bouwen aan een groter gevoel van gemeenschappelijkheid.

Na het ophalen van de verhalen bleek het thema elkaar ontmoeten en leren kennen terug te komen in de gesprekken. Daarom is er besloten de luikjes te openen en zo de bewoners van Leemkuilen niet alleen aan elkaar te tonen, maar aan heel Best. Onder de noemer ‘Leemse Luikjes’ gaan mensen hun eigen verhaal delen en ontstaat herkenning en verbinding. Deze videoportretten is de eerste stap en zal zich nog verder ontwikkelen. Zo wordt er samengewerkt met ontwerper Sjoerd Geerts en zullen er zitobjecten bij de flats komen te staan.

De Leemse Luikjes zullen zich langzaam verder openen. Zodra er meer nieuws is zullen wij dit natuurlijk hier delen.

Het is niet toegestaan om content van deze pagina te halen.