Ontdek en Probeer Gratis Verschillende Activiteiten!

Ben je 13 jaar of ouder en wil je jezelf uitdagen, plezier beleven en nieuwe vaardigheden ontwikkelen? Goed nieuws! TUURLIJK en de Bestse verenigingen bieden jou de kans om maximaal zes keer gratis deel te nemen aan culturele of sportieve activiteiten. Het beste van alles is dat je niet beperkt bent tot één vereniging. Er zijn 13 verschillende activiteiten bij 9 verschillende verenigingen. Dit is jouw kans om te ontdekken wat je leuk vindt en waar je passie ligt.

Wat kun je uitproberen: Waterpolo, Tiener Yoga, Wedstrijdzwemmen, Korfbal, Handbal, Volleybal, Aikido, Judo, (Sportief) Wandelen, Bootcamp, Dance & Fiësta, Yoga/Beweeglessen voor Senioren en Baanatletiek.

Meer informatie over alle activiteiten en de verenigingen die deze aanbieden, vind je hieronder. Ook de link om je te registreren bevindt zich aan de onderzijde van deze pagina.

– WATERPOLO

Waterpolo is niet zomaar een sport; het is een boeiende teamsport die de perfecte mix biedt van zwemvaardigheid en balbeheersing. Stel je voor dat je je door het verfrissende water beweegt terwijl je intensief bezig bent met het doel van het spel: die felbegeerde bal in het doel van de tegenstander krijgen. Hier zijn een paar redenen waarom jij waterpolo zou moeten uitproberen bij De Brabantse Dolfijnen.

Allereerst is waterpolo een sport die je hele lichaam aanspreekt. Het combineert zwemmen, een uitstekende cardiovasculaire oefening, met balvaardigheid, waarbij je nauwkeurig moet gooien en passen. Dit zorgt voor een gevarieerde en complete training, waardoor je vrijwel al je spieren gebruikt. Het mooie is dat waterpolo weinig kans op blessures met zich meebrengt, aangezien je lichaam wordt ondersteund door het water, wat resulteert in een sportieve activiteit met een relatief laag risico op letsel.

Een ander opmerkelijk aspect van waterpolo is de afwisseling binnen de sport zelf. Het kan zowel intensief als tactisch zijn, waarbij je voortdurend moet schakelen tussen aanval en verdediging. Hierdoor blijft de sport uitdagend en boeiend, en het vraagt om zowel fysieke als mentale behendigheid.

Wat waterpolo extra aantrekkelijk maakt, is het sociale aspect. Je traint samen met jongens en meiden van jouw leeftijd bij De Brabantse Dolfijnen, wat niet alleen de teamgeest bevordert, maar ook nieuwe vriendschappen en connecties mogelijk maakt. De donderdag is een uitstekende gelegenheid om eens een kijkje te nemen en mee te doen met onze C en B teams. Je zult ontdekken dat waterpolo niet alleen een sport is maar ook een community waarin je samenwerkt, groeit en plezier hebt. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van waterpolo bij De Brabantse Dolfijnen en ervaar de opwinding van deze fantastische teamsport!

Voor meer informatie over waterpolo klik hier

– Tiener YOGA

Yoga is niet zomaar een vorm van lichaamsbeweging; het is een krachtig instrument dat specifiek afgestemd is op de unieke uitdagingen waar tieners in deze fase van hun leven voor staan. Tieners ondergaan een aanzienlijke hoeveelheid mentale, fysieke en levensveranderingen, en het beoefenen van yoga kan een transformerende impact hebben op hun welzijn.

De yogaoefeningen, gericht op lenigheid, evenwicht, kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen, bieden niet alleen fysieke voordelen, maar helpen tieners ook om beter om te gaan met de emotionele rollercoaster die vaak wordt veroorzaakt door hormonale veranderingen. Het bevorderen van positiviteit en het vermijden van opdringerige gedachten en negatieve gevoelens zijn waardevolle aspecten van yoga die specifiek aansluiten bij de behoeften van tieners.

Een onderscheidend kenmerk van yoga ten opzichte van andere sporten is het niet-competitieve karakter. Dit biedt tieners de mogelijkheid om zich te concentreren op hun eigen groei en ontwikkeling, zonder de druk van externe verwachtingen. In een wereld waar groepsdruk, pesten en lichaamsbeeldproblemen veel voorkomen, biedt yoga een veilige ruimte waar tieners kunnen leren om dankbaarheid te cultiveren. Door dit te doen, krijgen ze de kans om objectief naar zichzelf te kijken, hun lichaam te accepteren en een gezond gevoel van eigenwaarde op te bouwen.

Bovendien helpt yoga bij het verminderen van impulsiviteit, vergroten van geduld en verbeteren van concentratie, wat van onschatbare waarde is bij het navigeren door de uitdagingen van het tienerleven. Kortom, het beoefenen van yoga is niet alleen een fysieke activiteit, maar een holistische benadering die tieners kan helpen om evenwicht te vinden in een wereld vol verandering en uitdagingen. Het is een investering in hun welzijn en een waardevolle tool voor zelfontdekking en groei.

Voor meer informatie over tiener-yoga klik hier

– WEDSTRIJDZWEMMEN

Ontdek de opwindende wereld van wedstrijdzwemmen bij De Brabantse Dolfijnen en ervaar de vreugde van een sport die jou in het middelpunt plaatst. Zwemmen is niet alleen een heerlijke activiteit, maar het biedt ook een unieke kans voor individuele prestaties. Jij en jij alleen hebben de controle over hoe snel en bekwaam je wordt in het water.

Stap uit je comfortzone en daag jezelf uit om je zwemslagen te verbeteren. Het is niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook een reis naar zelfontdekking en persoonlijke groei. Merk de vooruitgang op terwijl je werkt aan het perfectioneren van je techniek en het verhogen van je snelheid. Zwemmen is een sport waar je voortdurend je grenzen kunt verleggen.

Sluit je aan op maandag, woensdag of vrijdag bij De Brabantse Dolfijnen en laat je onderdompelen in de opwinding van de zwembadcompetitie. Ontmoet gelijkgestemde mensen die streven naar verbetering en plezier in het water. Of je nu een ervaren zwemmer bent of net begint, wedstrijdzwemmen bij De Brabantse Dolfijnen biedt een omgeving waarin iedereen kan gedijen.

Mis deze kans niet om de sensatie van individuele vooruitgang te ervaren terwijl je geniet van de veelzijdigheid van zwemmen. Kom langs bij De Brabantse Dolfijnen en ontdek de kracht van jouw eigen slagen op weg naar een snellere en betere zwemervaring.

Voor meer informatie over wedstrijdzwemmen klik hier

– KORFBAL

Ontdek de opwindende wereld van korfbal en waarom het de perfecte sport voor jou is. Bij ons speel je niet zomaar een teamsport; korfbal is een gemengde teamsport waar vier dames en vier heren samenwerken om de bal in de korf van de tegenstander te gooien. Het unieke aspect is dat mannen en vrouwen samen in één team spelen.

Waarom zou je korfbal bij DKB Best moeten proberen?

Teamgeest: Korfbal legt een sterke nadruk op samenwerking. Het is niet alleen een sport; het is een gedeelde ervaring waarin teamwork centraal staat.

Fysieke activiteit: Ren, spring en denk tactisch terwijl je betrokken bent bij een opwindend spel. Korfbal bevordert fysieke fitheid op een leuke manier.

Sociale aspecten: Sluit je aan bij onze korfbalvereniging en ontmoet nieuwe mensen! Het is een ideale omgeving om vriendschappen te sluiten en je sociale kring uit te breiden.

Strategisch denken: Korfbal vereist niet alleen fysieke vaardigheden maar ook strategisch denken. Verbeter je besluitvormingsvaardigheden terwijl je plezier hebt op het veld.

Korfbal is leuk, uniek en bevordert niet alleen lichamelijke activiteit, maar ook teamwork, gelijkheid en strategisch denken. Zelfs zonder ervaring met teamsporten is korfbal de perfecte gelegenheid om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en deel uit te maken van een enthousiaste en ondersteunende gemeenschap.

Doe met ons mee bij Korfbalvereniging DKB en ontdek waarom korfbal meer is dan alleen een sport. Meld je nu aan en maak deel uit van ons dynamische team!

Voor meer informatie over korfbal klik hier

– HANDBAL

Handbal is een opwindende en dynamische sport die je absoluut moet uitproberen! Het is een snelle en doelpuntrijke teamsport waarin iedereen zowel verdediger als aanvaller is. Deze unieke eigenschap zorgt voor een constant meeslepende ervaring op het veld, waar je zowel je verdedigende vaardigheden als je aanvalsstrategieën kunt aanscherpen.

Bij Aristos, onze enthousiaste handbalclub, kun je deelnemen aan boeiende trainingssessies met diverse teams. Of je nu 6 jaar oud bent of de 60 plus hebt bereikt, handbal is een sport voor alle leeftijden en niveaus. Het is een geweldige manier om fysiek actief te blijven, je conditie te verbeteren en tegelijkertijd nieuwe vriendschappen te sluiten.

Het samenspel in handbal bevordert teamwork en communicatie, en de intensiteit van de wedstrijden maakt elke speelminuut opwindend. Kom en ontdek de opwinding van handbal door met onze diverse teams mee te trainen. Of je nu nieuw bent in de sport of al ervaring hebt, handbal biedt een unieke kans om jezelf te ontwikkelen, plezier te hebben en deel uit te maken van een geweldige gemeenschap van spelers. Dus trek je sportschoenen aan en sluit je aan bij onze handbalteams voor een onvergetelijke sportervaring!

Voor meer informatie over handbal klik hier

– VOLLEYBAL

Ontdek de opwindende wereld van volleybal bij dé volleybalvereniging van Best: VVC Best! Al meer dan 50 jaar bieden wij deze geweldige sport aan op alle niveaus, voor jong en oud. Onze vaste trainingsavonden, op maandag- en woensdagavond, vinden plaats in de energieke omgeving van de Sporthal Naestenbest.

Bij VVC Best streven we ernaar om meer te zijn dan alleen een sportvereniging; we zijn een hechte gemeenschap waar iedereen zich welkom en verbonden voelt. Hier gaan prestatie en gezelligheid hand in hand. Of je nu jong bent of jong van geest, beginner of gevorderd, wij bieden volleybal voor alle leeftijden en op diverse niveaus. Op zaterdag staan we in de Nevobo competitie met jeugd-, dames- en herenteams, wat zorgt voor spannende en competitieve speelmomenten.

Voor degenen die liever recreatief spelen, hebben we tal van TRIM-teams waarin gezelligheid voorop staat. Velen van hen nemen ook deel aan een doordeweekse regionale avondcompetitie, waardoor je zowel plezier als een gezonde dosis uitdaging vindt.

Bij VVC Best draait het niet alleen om sport, maar ook om de banden die we buiten het veld smeden. Onze actieve activiteitencommissie organiseert regelmatig leuke en gezellige evenementen voor alle leden.

Dus, als je wilt ontdekken of volleybal iets voor jou is, of als je het plezier van volleybal al kent en het weer wilt oppakken, ben je bij VVC Best aan het juiste adres. Hier krijg je niet alleen de kans om kennis te maken met volleybal, maar ook om deel uit te maken van een warme en enthousiaste gemeenschap. Heb je interesse? We staan te popelen om je te verwelkomen!

Voor meer informatie over volleybal klik hier

– AIKIDO

Ontdek de wereld van Aikido – een moderne verdedigingskunst die de kracht van aanvallen transformeert tot een elegante dans van zelfverdediging. In Aikido staat het harmonieus gebruik van de kracht van de tegenstander centraal, waarbij de technieken nooit tegen, maar juist met de kracht en intentie van de aanvaller werken.

Het woord “Aikido” onthult de essentie van deze kunst, met “ai” voor evenwicht, “ki” voor levenskracht en “do” voor de weg. In Aikido leer je niet alleen fysieke vaardigheden, maar ontwikkel je ook innerlijke balans en rust. Een ontspannen ademhaling, zowel fysieke als geestelijke harmonie zijn sleutelcomponenten in de beoefening van Aikido.

Wat Aikido onderscheidt, is het ontbreken van competitie. Hier draait het niet om winnen of verliezen, maar om zelfverdediging en persoonlijke ontwikkeling. Aikido is toegankelijk voor alle leeftijden, vanaf 8 jaar, waardoor het een unieke kans biedt voor zowel jong als oud om te profiteren van deze unieke Japanse discipline.

Als je op zoek bent naar een manier om jezelf te versterken, zowel fysiek als mentaal, en wilt ontdekken hoe je de kracht van anderen kunt omzetten in een bron van zelfvertrouwen, dan is Aikido de perfecte keuze. Laat je meevoeren op de reis van evenwicht, levenskracht en de weg naar persoonlijke groei – ontdek Aikido en ervaar de harmonie van zelfverdediging zonder competitie.

Voor meer informatie over Aikido klik hier

– JUDO

Judo is niet zomaar een sport; het is een levensfilosofie en een bron van persoonlijke groei. Hier zijn enkele redenen waarom je judo zou moeten uitproberen:

Zelfverdediging: Judo is gebaseerd op het principe van maximale effectiviteit met minimale inspanning. Het leert je hoe je de kracht van je tegenstander kunt gebruiken en omkeren, waardoor je zelfvertrouwen en vaardigheden voor zelfverdediging toenemen.

Lichamelijke fitheid: Judo is een fysiek veeleisende sport die kracht, flexibiliteit, coördinatie en uithoudingsvermogen bevordert. Door regelmatige beoefening zul je merken dat je algemene lichamelijke fitheid verbetert.

Respect en discipline: Judo heeft diepgewortelde waarden van respect, discipline en hoffelijkheid. Je leert niet alleen respect te hebben voor je leraren en medebeoefenaars, maar ook voor jezelf. Discipline is essentieel voor het begrijpen en beheersen van de technieken.

Zelfontplooiing: Judo moedigt je aan om zowel fysiek als mentaal te groeien. Doorzettingsvermogen, concentratie en het vermogen om te leren van fouten zijn essentiële aspecten van judo die je ook in het dagelijks leven ten goede komen.

Sociale interactie: Judo wordt vaak in groepsverband beoefend, wat sociale interactie bevordert. Je bouwt vriendschappen op en leert samen te werken met diverse individuen, wat bijdraagt aan een positieve gemeenschapsgeest.

Levensfilosofie: Judo is niet beperkt tot de mat; het is een levensfilosofie die de nadruk legt op wederzijds welzijn en persoonlijke groei. De principes van judo, zoals maximale efficiëntie en wederzijds voordeel, kunnen worden toegepast in alle aspecten van het leven.

Kortom, judo biedt niet alleen een uitstekende fysieke training, maar ook een pad naar persoonlijke ontwikkeling en een gezonde levensstijl. Het is een investering in jezelf op zowel fysiek als mentaal vlak. Waar wacht je nog op? Stap op de mat en ontdek de vele voordelen van judo!

Voor meer informatie over judo klik hier

– (SPORTIEF) WANDELEN

Waarom zou je deelnemen aan de wandelactiviteiten bij AV Generaal Michaëlis? Simpelweg omdat wandelen bij AVGM niet alleen een gezonde en toegankelijke manier is om actief bezig te zijn, maar ook een ervaring biedt waarbij je kunt genieten van de natuurlijke schoonheid om je heen.

Wandelen is een uitstekende manier om zowel lichaam als geest in balans te houden en past daarom naadloos binnen een gezonde leefstijl. Het is een activiteit die door iedereen kan worden beoefend, vrijwel overal en op elk moment van de dag. Bovendien minimaliseert wandelen het risico op blessures, in tegenstelling tot veel andere sport- en beweegactiviteiten.

Bij AVGM geloven we niet alleen in de fysieke voordelen van wandelen, maar hechten we ook veel waarde aan het sociale aspect ervan. Na afloop van de wandelingen nodigen we je uit om gezellig na te praten in ons clubhuis, D’n Opstap. Dit creëert niet alleen een gevoel van samenhorigheid, maar biedt ook de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten en ervaringen te delen.

Binnen AVGM onderscheiden we drie vormen van wandelen, elk met zijn eigen karakter: Sportief Wandelen, Nordic Walking en Powerwalking. Ongeacht welke vorm je kiest, één ding hebben ze gemeen: wandelen is een uitstekende bewegingsvorm voor alle leeftijden. Dus waar wacht je nog op? Sluit je aan bij AVGM en ervaar de vele voordelen van wandelen, terwijl je geniet van de frisse lucht, de natuur en de gezelligheid van gelijkgestemden. Het is de ideale manier om actief te blijven en tegelijkertijd te ontspannen!

Voor meer in over (Sportief) wandelen klik hier

– BOOTCAMP

Overweeg jij je fitnessroutine nieuw leven in te blazen? Probeer dan zeker de bootcamp bij AV Generaal Michaëlis! Deze bootcamp biedt een unieke trainingservaring waarbij je op je eigen niveau kunt trainen. Het resultaat? Een verbeterde conditie, sterkere spieren en een voldaan gevoel dat je prestaties naar nieuwe hoogten tilt!

Of je nu een ervaren baanatleet bent of een recreant hardloper, de bootcamptrainingen zijn voor iedereen toegankelijk. Alles wat je nodig hebt is een basisconditie en de motivatie om tijdens de oefeningen alles te geven. Tijdens de trainingen werk je vaak in tweetallen of groepjes aan het versterken van verschillende spiergroepen, waaronder de core, buikspieren, beenspieren, en borst- en rugspieren. De variatie in oefeningen omvat loopscholing, kracht- en behendigheidsoefeningen, waarbij gebruik wordt gemaakt van diverse trainingsmaterialen, zowel van GM als van de omgeving. Dit kan variëren van leuke obstakels onderweg tot trappen die je tegenkomt.

Na zo’n intensieve en gevarieerde training ben je van harte welkom in het gezellige clubhuis D’n Opstap voor een welverdiend drankje. Dus, waar wacht je nog op? Ontdek de uitdaging, de voldoening en de gemeenschap van bootcamp bij AV Generaal Michaëlis – je lichaam en geest zullen je er dankbaar voor zijn!

Voor meer informatie over bootcamp klik hier

– DANCE & FIËSTA

Stap uit je comfortzone en ontdek de opwindende wereld van Dance & Fiësta – dé dans-workout die niet alleen je lichaam, maar ook je geest opvrolijkt! Waarom zou je het proberen? Hier zijn een paar redenen waarom deze danservaring een absolute must is.

Dance&Fiësta is niet zomaar een workout; het is een feest voor je lichaam en geest. Met een mix van dansstijlen, variërend van Streetdance tot Latin, word je meegenomen op een opzwepende reis vol energie en plezier. Onze super enthousiaste docenten staan klaar om je in 9 à 10 weken de meest fantastische danscombinaties aan te leren.

Wat maakt het zo speciaal? Het hoge fungehalte! Terwijl je danst op aanstekelijke muziek, verbeter je op een plezierige manier je conditie. De danscombinaties, in de eerste paar lessen aangeleerd, worden met elke stap soepeler. Na slechts drie lessen zul je merken hoe je moeiteloos de verschillende danspatronen oppikt, waardoor de intensiteit van de training vanzelf toeneemt.

De les zelf is als een feestje in een perfect tempo. De vrolijke sfeer en de dynamische bewegingen maken van elke sessie een onvergetelijke ervaring. Dus, als je op zoek bent naar een manier om zowel lichamelijk als geestelijk fit te worden, is Dance & Fiësta jouw ultieme les! Waar wacht je nog op? Kom en dans jezelf fit en gelukkig!

Voor meer informatie over Dance & Fiësta klik hier

– BAANATLETIEK

Ben jij op zoek naar een sportieve uitdaging die jou zowel fysiek als mentaal stimuleert? Overweeg dan zeker om de wereld van baanatletiek te betreden! Op onze atletiekbaan bieden we een diverse reeks trainingen aan die geschikt zijn voor iedereen, of je nu recreatief wilt bewegen, je prestaties wilt verbeteren of je wilt specialiseren in specifieke atletiekonderdelen.

Onze trainingen zijn gericht op verschillende atletiekdisciplines, waaronder (horde)lopen, middellange-afstandlopen, speer- en discuswerpen, kogelstoten, (polsstok)hoogspringen, verspringen, en meer. Als atleet heb je de vrijheid om te kiezen tussen een meerkamp, waarbij je verschillende onderdelen combineert, of je te specialiseren in één of meerdere disciplines.

Voor degenen die graag recreatief trainen en de voorkeur geven aan meer spelvormen, hebben we de Recreatie- en Pleziergroep (REP). Hier ligt de nadruk minder op perfecte technieken en wedstrijden, maar des te meer op het plezier van bewegen. Het is een geweldige optie voor iedereen die op een ontspannen manier actief wil zijn.

Naast de atletiektrainingen bieden we ook diverse sociale activiteiten aan, zoals een jaarlijks jeugdkamp, feestavonden en thema-activiteiten. Bij ons gaat het niet alleen om sportprestaties, maar ook om het opbouwen van een hechte gemeenschap en het creëren van onvergetelijke herinneringen.

Dus, waar wacht je nog op? Kom en ontdek de opwindende wereld van baanatletiek, waar je niet alleen aan je fysieke conditie werkt, maar ook deel uitmaakt van een gezellige en ondersteunende gemeenschap. We verwelkomen atleten van alle niveaus en achtergronden. Schrijf je in, train mee en ervaar de voldoening van persoonlijke groei en sportief succes!

Je hebt de vrijheid om te kiezen of je al deze activiteiten bij één en dezelfde vereniging wilt proberen of juist bij verschillende. Jouw keuze bepaalt hoe vaak je kunt deelnemen. Als je bijvoorbeeld kiest voor drie verschillende sporten, kun je bij elke sport twee keer meetrainen. Het is allemaal aan jou!

Voor meer informatie over baanatletiek klik hier

– DANS EN BEWEEGLESSEN VOOR SENIOREN

Yoga en Beweging: Een Gezellige en Gezonde Keuze voor Senioren!

Ben jij een senior in Best die op zoek is naar een combinatie van gezelligheid en gezondheid? Kom dan naar onze yoga- en bewegingslessen! Deze activiteiten zijn meer dan alleen fysieke oefeningen; ze vormen een hartelijke gemeenschap waar iedereen zich thuis voelt.

Onze bijeenkomsten draaien niet alleen om bewegen; het sociale aspect speelt een even belangrijke rol. Naast het genieten van de gezondheidsvoordelen van yoga en lichte bewegingsoefeningen, is er tijd om met elkaar te praten, ervaringen uit te wisselen en banden te smeden. Onze leden hebben een ondersteunende gemeenschap opgebouwd, waarbij ze elkaar helpen en ook buiten de lessen om afspreken.

De lessen zijn ontworpen om zowel verfrissend als toegankelijk te zijn, ongeacht je ervaring of fitheidsniveau. We combineren zachte yoga met leuke bewegingsoefeningen, afgestemd op de specifieke behoeften van senioren. Dit zorgt voor een evenwichtige mix van ontspanning en activiteit, ideaal voor lichaam en geest.

Wij nodigen je van harte uit om deel te nemen aan deze bijzondere ervaring. Kom en ontdek de vreugde van gezamenlijke beweging en de warmte van onze gemeenschap. We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen en samen te genieten van gezondheid en vriendschap.

Yoga en bewegen: jouw pad naar een actief en verbonden leven. We hopen je snel te zien!

Voor meer informatie klik hier

Hoe werkt het:

1. Klik op de knop onder deze tekst om je te registreren.

2. Kies de verenigingen waar je wilt deelnemen.

3. Na het verstrijken van de inschrijvingsdatum zal de vereniging waar jij voor gekozen hebt, contact met je opnemen om verdere afspraken te maken.

Dit is jouw kans om te ontdekken, plezier te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Registreer nu en start je avontuur in de wereld van culturele en sportieve activiteiten.

Het is niet toegestaan om content van deze pagina te halen.