“Generaal Michaëlis” loop- en wandelroute

5 KM

Bepaal je eigen snelheid en het tijdstip van de wandeling.

Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Een rondje lopen geeft energie en verhoogt je productiviteit.

In 2002 is de de zogenaamde “Generaal Michaëlis” loop- en wandelroute in gebruik genomen; een sociaalveilige, verkeersveilige en blessureveilige route van 5 km. De route loopt door de wijken Heivelden, Heuveleind, langs het kanaal, de Kantonnier en sportpark Naastenbest. Daardoor geeft het veel belangstellenden de mogelijkheid om op elk punt in te stappen. De officiële start van de ronde is vanaf de atletiekbaan.

In 2022 is deze route i.v.m. gewijzigde verkeerssituaties aangepast en opnieuw bewegwijzerd. De gehele route is met pijlen aangegeven. Daarnaast volgt vanaf de eerste kilometer iedere 500 meter een afstandsaanduiding d.m.v. bordjes. Op de parkeerplaats bij ons clubhuis aan de Gildelaan 2 in Best staat het startbord met informatie over de route.

Naar de route

Dauwtrappen met Harmonie St. Caecilia

5 KM

Die is een sportieve wandeling die langer dan 2,5u duurt.

Op de 1st zondag in mei, uitnodigen wij u graag uit om achter de muziek aan met ons mee te wandelen.

Het dauwtrappen mag zich in Best nog steeds op een ruime belangstelling verheugen. Zowel van de muzikanten als van het talrijk meewandelende publiek, zodat de stoet uit ongeveer 100 dauwtrappers bestaat.

Naar de route

IVN is dé verbinder van mens en natuur

IVN Natuureducatie verbindt mens en natuur. We laten jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen we met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal.

Door jong en oud actief te laten ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is, wil IVN een natuurbewuste gedragsverandering bereiken. Onze 170 professionals, ruim 29.000 leden en 162 vrijwilligersafdelingen in heel Nederland organiseren projecten, campagnes, cursussen en vele natuuractiviteiten.

Wandeling Batadorp en Wilhelmina dorp

5.3 KM

Bepaal je eigen snelheid en het tijdstip van de wandeling.

De wandeling loopt zoveel mogelijk door groene gedeeltes van deze 2 wijken in Best, elk met een eigen oorsprong en sfeer. Let tijdens de hele route eens op de grote verscheidenheid aan bomen.

Locatie

Bata fabriek, Europaplein 1, 5684 ZC, Best, NL
 

Naar de route

Dorpswandeling Best

5 KM

Bepaal je eigen snelheid en het tijdstip van de wandeling.

De route begint bij het station in Best en is een centrumwandeling met het accent op de bomen die er zijn aangeplant.

De informatiefolder met de route kunt u hier bekijken of uitprinten. Deze wandeling is ook beschikbaar in de IVN routes app. Terwijl u via uw telefoon het wandelspoor volgt, krijgt u onderweg allerlei informatie over de natuur aangeboden.

Als u deze route loopt komt u in het centrum van Best langs een aantal bijzondere bomen waarbij bordjes met informatie zijn geplaatst.

Naar de route

Het is niet toegestaan om content van deze pagina te halen.